Vízum na Taiwan – update k srpnu 2012

Vízum na Taiwan – update k srpnu 2012

Od 11. ledna 2011 došlo k prodloužení bezvízového pobytu na Tchaj-wanu na 90 dní

V případě, že tedy víte, že váš pobyt bude kratší než 90 dní musíte splnit pouze následující požadavky:
1. při příjezdu již musíte mít zpáteční letenku/rezervaci místa v letadle nebo letenku a případně i vízum do další destinace
2. musíte mít sebou český pas, který v době odjezdu z Tchaj-wanu, musí být platný ještě 6 měsíců
Upozornění:
1. délka pobytu začíná následujícím dnem po příletu a není možné ji prodloužit.
2. bezvízový vstup není možné měnit na návštěvní nebo rezidentní vízum

V případě, že víte nebo předpokládáte, že se váš pobyt na Tchaj-wanu bude trvat na více než 90 dní, máte povinnost požádat si o vízum. Od dubna 2012 jsou pro podání víza přijímány pouze formuláře vyplněné on-line.
On-line formuláře najdete na stránkách: https://visawebapp.boca.gov.tw
Po vyplnění je třeba formulář vytisknout a přinést spolu s následujícími položkami na Tchajpejskou kancelář (adresa dole).

Kromě formuláře budete potřebovat:
– pas platný alespoň dalších šest měsíců
– 2 pasové fotografie
– zpáteční letenku/potvrzenou rezervaci
– pro vystavení víza za účelem studia je třeba doložit doklad o přijetí ke studiu na přijímací instituci, pro vystavení víza za účelem krátkodobého pracovního pobytu je třeba přiložit tchajwanské pracovní povolení
– doplňující dokumenty (potvrzení o přijetí z jazykové školy, doložené tchajwanské pracovní povolení v případě, že jedete na Tchaj-wan pracovat a další dokumenty podle typu vašeho pobytu)
– dokumenty prokazující, že jste schopni si pobyt na Tchaj-wanu financovat – doklad o stipendiu, výpisy z účtu atd.
– v případě, že žádáte o rezidentní vízum (tedy váš pobyt bude delší než 180 dní), potřebujete osvědčení o zdravotní způsobilosti (rentgen plic, testy na AIDS…pro konkrétní požadavky kontaktujte kancelář)

Na Tchaj-wan je možné přijet s návštěvním (turistickým) vízem a to si následně změnit na rezidentní, ale procedura to je zdlouhavá, takže pokud si chcete ušetřit čas a je to možné, vyřiďte si vše už v ČR

Poplatky za víza
-jeden vstup, návštěvní vízum 994 kč
– vícenásobný vstup, návštěvní vízum 1987 kč
– rezidentní vízum, jeden vstup 1311 kč
– rezidentní vízum, jeden vstup 2,623 kč

Vyřízení víza trvá dva pracovní dny, ale je možné si připlatit za expresní vyřízení. Poplatek činí dalších 50 procent ceny víza.

Celý seznam poplatků včetně poplatků za ověření dokumentů tchajpejskpou kanceláří zde

Informace o vízech na Tchaj-wan na webu tchajpejské kanceláře zde
Další užitečné informace – řízení motorových vozidel na Tchaj-wanu a další zde

Limity na dovoz (není kompletní výčet)
– max 5000 dolarů
200 cigaret, 25ks doutníků
1 litr alkoholu
– max 6 druhů léků pro osobní použití

Kontakt:
Tchajpejská hospodářská a kulturní kancelář
Evropská 33c, 160 00 Praha 6, Česká republika
Tel: (+420) 233 320 606
Fax: (+420) 233 326 906
E-mail: tecoprag@mbox.vol.cz

Úřední hodiny:
9:00 – 17:00 (pondělí-pátek)
Žádosti o víza se přijímají od pondělí do pátku 9:30 – 11:30 a 13:30 – 16:30.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *