Jak si zažádat o vízum do Číny

Jak si zažádat o vízum do Číny

pokud se chystáte do ČLR potřebujte:

1) vyplněný formulář (ke stažení na www.chinaembassy.cz v části Konzulátní záležitosti)
jak vyplnit formulář

2) foto pasového formátu (k nalepení na formulář)


pokud jedete jako turista – typ L:
1) fotokopii letenky (zakoupené nebo rezervace)
2) fotokopii pasu (strana s fotkou)

za obchodním účelem – typ F:
1) fotokopii letenky (zakoupené nebo rezervace)
2) fotokopii pasu (strana s fotkou)
3) zvací dopis partnerské organizace v Číně pro vízum na jeden nebo dva vstupy, pro vízum na více vstupů či dlouhodobější obchodní vízum je třeba předložit oficiální oznámení pro vydání víza čínským pravomocným orgánem

pro pracovní vízum – typ Z
1) originál a fotokopii oficiálního oznámení pro vydání víza čínským pravpomocným orgánem
2) originál a kopii pracovního povolení „Working Licence“ Ministerstva práce ČLR
3) originál a fotokopii zdravotního certifikátu „Physical examination record for foreigner“ (lze stáhnout na www.yahoo.com), testu na HIV a syfilis
4) fotokopii pasu (strana s fotkou)

pro studentské vízum – typ X (pozor!!! pokud doba studia v ČLR nepřesáhne 6 měsíců, pak žádáte o typ F)
1) original a fotokopii „Visa Application for Study in China“ JW201 nebo JW202
2) originál a fotokopii „Admission Notice“
3) v případe studia přesahující 6 měsíců, je třeba předložit originál a fotokopii zdravotního certifikátu „Physical examination record for foreigner“ (lze stáhnout na www.yahoo.com), test na HIV a test na syfilis
4) u krátkodobého pobytu (já jsem předkládala u pobytu na jeden semestr) fotokopii letenky (zakoupené nebo rezervace)
5) fotokopii letenky s fotkou

převzato ze stránek čínské ambasády v Praze


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *